

RumBa stymuluje również wzrost populacji bakterii zużywających kwas mlekowy, co istotnie zmniejsza ryzyko kwasicy.
Bezpieczne płatności
Szybka wysyłka
Bezpieczna paczka
Skoncentrowana mieszanka żywych drożdży, MOS-ów (oligosacharydy mannanu), β-glukanów i ekstraktów ziołowych służąca stabilizacji środowiska żwacza i poprawie odporności.
Synergistyczna współpraca zastosowanych składników działa nie tylko na poprawę strawności, ale wzmacnia również humoralną odpowiedź immunologiczną, działa przeciwzapalnie i hamująco na rozwój chorobotwórczych bakterii i grzybów. Ważnym elementem preparatu RumBa są żywe kultury drożdży S.C.47, które czynią środowisko żwacza absolutnie beztlenowym, optymalnym do rozwoju bakterii celulolitycznych.Korzyści ze stosowania:
» Mniej kwasic i lepszy bilans energetyczny
» Ograniczenie stanów zapalnych gruczołu mlekowego i poprawa płodności.
» Wyższa odporność na stres oksydacyjny i stres cieplny
» Wyższa produkcja mleka o wyższej zawartości białka i tłuszczu